test

Amuses, voorafjes & toetjes

Deze workshop is ontstaan uit de wensen van onze cursisten. Alleen maar toetjes vonden wij teveel van het goede, dus hebben wij een combinatie gemaakt met amuses en voorafjes.

Steeds meer restaurants serveren een amuse. Deze term komt oorspronkelijk uit Frankrijk (amuse de bouche) en betekent vrij vertaald smaakmakertje. Een amuse is bedoeld om een voorproefje te geven van de kookstijl van de kok. Vaak zijn het prachtige kunstwerkjes om te zien.

Tijdens deze workshop worden amuses, voorafjes Ún toetjes gemaakt. Na het koken worden de gerechten in drie gangen geserveerd en geproefd. Bij elke gang wordt een passende wijn geserveerd.

Aan presentatie van de gerechten wordt tijdens deze workshop extra aandacht besteed.

Op het programma staan onder meer gerechten uit de Franse, Oosterse en Mediterrane keuken, zoals Vietnamese loempia's, tiramis¨ (maar dan net even anders), hartige taartjes en gevulde artisjokharten.

Klik op data voor een overzicht van de geplande workshops.